Hoe kies je de beste verzwaringsdeken voor de koude winterdagen?

Op zoek naar een verzwaringsdeken?

Er zijn veel verschillende opties om lekker warm te blijven tijdens de winter, of je je nu liever in een verzwaringsdeken, een elektrische deken of iets anders wikkelt, investeren in een hoogwaardige deken is key om te genieten van warmte tijdens de koude dagen. Maar hoe kies je nu precies de beste deken voor de winter met zoveel verschillende opties op de markt?

Hieronder geven we een paar handige tips die je vast en zeker zullen helpen bij het kiezen van de perfecte deken om je heerlijk warm te houden tijdens het winterseizoen. 

Hou jezelf warm met een Premium verzwaringsdeken

1. Kies de juiste maat deken

Denk eerst na over hoe je je deken wilt gaan gebruiken. Gebruik je de deken liever voor ontspanning en cocoonen op de bank? Of wil je de deken gebruiken om onder te slapen? 

Als je de deken gebruikt om te ontspannen op de bank, kun je deze zowel solo als met je partner gebruiken, schuif dan lekker tegen elkaar aan, jullie zullen er samen heerlijk van genieten! Ga bijvoorbeeld voor de afmeting 150x220 cm zodat jullie er beide onder passen!

Ga je slapen met het deken? Dan raden we aan om de deken echt af te stemmen op jouw gewicht, en dus als eenpersoons dekbed te gebruiken. Een verzwaringsdeken om onder te slapen is altijd ongeveer 10% van jouw eigen lichaamsgewicht. De afmetingen voor onze verzwaringsdekens komen dan ook qua slapen enkel in 135x200 cm of 150x220 cm en in gewichten van 6 t/m 12 kilo.

2. Hou het bij warme stoffen

Een deken op zich zelf genereert geen warmte, maar houdt je eigen lichaamswarmte vast om je lekker warm te houden. Daarom wil je gaan voor stoffen die goede isolatie geven. Een aantal populaire stoffen voor winterdekens zijn onder anderen:

Flanel: als je op zoek bent naar een ultrazachte deken die je niet alleen heerlijk warm houdt, maar ook super ademend is, kies dan voor een deken van flanel. Bij Gravity hebben we tijdens het winterseizoen altijd een special edition in Flanel beschikbaar. Flanel houdt warmte goed vast en heeft uitstekende vochtafvoerende eigenschappen. Dit betekent dat zelfs warme slapers kunnen genieten van deze stof tijdens de koude dagen.

Wol: Wol wordt al eeuwen gebruik om de mens warm te houden. We zijn er dol op! En het is ook nog eens zeer effectief. Wol is ademend, temperatuurregulerend en waterbestendig. Hierdoor wordt deze stof veel gebruikt bij buitenactiviteiten. 

Fleece: Fleece staat vrijwel gelijk aan koude dagen. Fleece zien we altijd terugkomen in het winterseizoen. Het is ooit bedacht om wol te imiteren, hierdoor is deze synthetische stof een goede isolator die de warmte van je lichaam goed vasthoudt.

Katoen: Een katoenen deken is altijd een goede keuze. Katoen is niet alleen hypoallergeen, maar ook super zacht, ademend en temperatuurregulerend. Als je een warme slaper bent is katoen altijd een goede optie. 

Een minder bekende stof is Outlast®. Oorspronkelijk gemaakt voor de ruimtepakken van NASA Astronauten. Deze Outlast® heeft een uitstekende temperatuurregulerende technologie welke zorgt voor het meest geavanceerde slaapsysteem op de markt. Deze Certified Space Technologie™ verzwaringsdeken past zich automatisch aan jouw ideale slaaptemperatuur aan om je te helpen het meeste uit jouw slaap te halen. Deze premium deken is enkel beschikbaar bij Gravity®. De Balance® Blanket special edition met Outlast® cover is de ultieme verzwaringsdeken voor iedereen!

3. Let op hoe de deken geweven is

Enkel de stof is niet de enige factor wat de warmte van een deken bepaalt. Hoe de deken geweven is bepaalt ook voor een deel hoeveel warmte je deken vasthoudt. Hoe dichter de draden aan elkaar geweven zijn, hoe warmer je deken aanvoelt.  Over het algemeen geldt: hoe strakker het weefsel van de deken, hoe meer warmte het zal geven. 

4. Beoordeel de kwaliteit

Het maakt niet uit welk type stof je kiest voor een deken, kies vooral wat voor jou fijn aanvoelt of bij jou past. De stof moet daarentegen wel altijd hoogwaardig, kwalitatief aanvoelen in je handen. Als je deken dun en ruw aanvoelt, gaat hij waarschijnlijk niet lang mee.

Dekens van hoge kwaliteit moeten zacht aanvoelen en geen tekenen van oneffenheden in kleur of afwerking vertonen. Het prijskaartje kan ook een indicator van kwaliteit zijn. Als de prijs van de deken te mooi is om waar te zijn, is de kans groot dat deze het seizoen niet volledig doorkomt. 

5. Weet welke opties er zijn

Als je eenmaal weet waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van een winterdeken, is het tijd om de verschillende opties qua dekens te bekijken. Populaire opties voor winterdekens zijn onder andere: 

Een dubbelzijdige deken: Een dubbelzijdige deken is een deken met aan weerszijden twee verschillende lagen (denk aan een waterbestendige hoes aan de ene kant en warme fleece aan de andere). Dit type deken is perfect voor buitenactiviteiten. Maar deze soort dekens zijn ook beschikbaar als een verzwaarde deken. Zo hebben we dekens met fleece of flanel aan de ene kant en fluweel aan de andere kant.

Een verzwaarde deken: als de vakantiestress zich hoger opstapelt dan de sneeuw, probeer dan eens een gewogen deken oftewel een verzwaringsdeken. Onze best verkochte verzwaringsdeken is niet alleen super zacht en warm, maar gebruikt ook rustgevende druk om je lichaam en geest te kalmeren en je te helpen een goede, diepe nachtrust te krijgen of je volledig te ontstressen. Daarnaast is ie heerlijk om onder te knuffelen op de bank!

Een elektrische deken: Elektrische dekens zijn dekens die door middel van elektriciteit de deken opwarmen en hierdoor je lichaam van warmte te voorzien. Echter liggen elektrische dekens onder vuur vanwege veiligheidsproblemen, let dus goed op welke deken je in dit geval aanschaft en of deze volledig veilig zijn.

Neem geen genoegen met een deken van slechte kwaliteit

Als je het helemaal gehad hebt met winterdekens die je niet warm genoeg houden of van zulke kwaliteit zijn dat ze na de eerste wasbeurt uit elkaar beginnen te vallen, probeer dan een verzwaringsdeken van Gravity Blankets Nederland. 

Van onze kwalitatieve stoffen en stiksels tot onze fijne glaskralen of edelstaal, we staan voor kwaliteit en comfort. Neem een kijkje in onze collectie van verzwaringsdekens en begin met het krijgen van de warmte, rust en ontspanning die je verdient!

Lees ook onze andere populaire artikelen:

  1. Hoe werkt een verzwaringsdeken?
  2. Verzwaringsdekens voor senioren

Volgende lezen

Op zoek naar een verzwaringsdeken?
Verzwaringsdekens bij langetermijngevolgen van COVID-19

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.